Waarom goede keuzes én je goed voelen niet altijd synchroon lopen

Voelen dat iets goed voor je is, betekent niet per se dat jij je direct goed voelt. Ik zie het regelmatig in de praktijk terugkomen. Mensen die keuzes maken die goed voelen, maar zich eerst nog rot voelen. Terwijl je eigenlijk zou verwachten dat eenmaal de knoop doorgehakt, je toch op zijn minst blij zou moeten zijn. 

Nee.
Dit is niet altijd het geval. 

Als je eens een relatie verbroken hebt, omdat het voor jou niet meer werkte, herken je misschien wel dat gevoel. Dat je weet dat je de juiste dingen doet, alleen voel je je niet superduper gelukkig. Nóg niet.

Moedige stappen nemen. Kiezen voor je eigen weg. Bewust zijn van de verandering.
Voelen en weten dat je de juiste dingen doet, kan soms ook pijn, verdriet en spanning geven. 

Onzekerheid.
Het spannend vinden. Niet weten waar te gaan. Wel weten dat wat was, het niet meer is. En dat te realiseren, dát alleen al is goed.

Verdriet.
En het besef wat je al die tijd 'gemist' hebt omdat je nog niet die moedige keuze hebt durven maken. 

Verwarrend soms.
Het verwachtte halleluja blijft (nog even) uit.

En juist dan vol houden. Vasthouden aan het sterke gevoel, diep van binnen. Dát is wat je straks doet zingen en dansen, zélfs als het regent. Als je in moeilijke tijden komt, maar blijft kiezen op basis van je diepste binnenste, het volgen van je diepe verlangens.

Niet makkelijk, wel machtig. Je eigen macht en kracht gebruiken voor dat wat goed voelt en goed is. Voor jou. Vooral voor jou.

Het is goed om dit te beseffen. Zodat als je krachtige keuzes maakt en de euforie ontbreekt, jij je niet laat verleiden om je keuze terug te draaien of te twijfelen aan je zelf. Trust the process. Die euforie komt later wel. Echt. Als je vruchten plukt van de beslissing die je hebt genomen. Als de volgende stappen met minder moeite gaan. Als kansen ineens ontstaan.