Of je het nu leuk vindt of niet:
we zijn altijd aan het onderhandelen.

Overal en met iedereen, maar vooral … met onszelf. Bij iedere twijfel en bij elke beslissing zijn de onderhandelaars in onszelf actief.

Hm, te vaag?

Snap ik, zeker als je hier voor de eerste keer bij stilstaat. Misschien herken je dit: je wilt een keuze maken, maar je ontdekt een interne tweestrijd. Letterlijk zeg je “Aan de ene kant wil ik dit, maar aan de andere kant wil ik dat”.

Tja, en dan…?

Onze persoonlijkheid bestaat uit meerdere subpersonen of delen. Je hebt vast wel eens gehoord over innerlijke criticus, de pleaser en de perfectionist

Op het moment dat jouw innerlijke onderhandelaars (subpersonen) niet in balans zijn, ontstaat er twijfel, frustratie en onmacht. Vastlopen en passief achterover leunen – of juist veel te impulsief handelen – zitten er dan dik in.

De bedoeling is juist dat je interne onderhandelaars goed kunnen samenwerken.

Op elk moment. Bij elke keuze.

Daarvoor moet je begrijpen hoe je binnenwereld werkt en waarop je keuzes gebaseerd zijn. In andere woorden: zien welke invloed elke subpersoon in jou heeft. En hoe je hiermee omgaat.

Zodat je keuzes maakt die goed voelen én goed zijn.

Zodat je een prettiger werk- en privéleven krijgt, zonder remmende gedachten.

En zodat je eindelijk doorziet wat voor jou werkt. Zakelijk en persoonlijk.

Iedereen kan tot die inzichten komen. Er is geen ingewikkelde prietpraat of stappenplan voor nodig, wél de wil om zelfbewust te zijn – en ernaar te handelen. Voor meer zelfkennis, wat zorgt voor veel meer zelfvertrouwen.

Wil je leren hoe je de juiste keuzes maakt door beter te onderhandelen met jezelf? Hiermee kan ik je helpen:

•   1-op-1 coaching: meerdere sessies, met alle tijd en aandacht voor jou.

•   1-daagse training: samen met anderen theorie én oefenopdrachten oppakken.

Welke kies jij?