Mijn visie op ondernemen

 

ondernemerschap is maatwerk

Waar sommigen geloven dat échte ondernemerschap iets is waar je mee geboren bent, geloof ik dat íedereen kan ondernemen, maar dat de manier waarop we daarin succesvol zijn verschillend is. Ondernemen gaat erover ‘iets van waarde in de wereld brengen en dit op zo’n manier doen dat je dit ook op lange termijn kunt volhouden’. Hóe je dat aanpakt, dat is afhankelijk van je persoonlijkheid, de talenten die je bezit en de ambities die je hebt. Er is simpel gezegd niet 1 type ondernemer. Veel groeiprogramma’s wel zo geschreven, dat ze passen bij ‘de gemiddelde ondernemer’. Wie is er ‘gemiddeld’?

ziel en zakelijkheid

Doen waar je blij van wordt, dat waar je ziel door geraakt wordt, én dit zakelijk slim inzetten, dit is ….
. De kunst is hierbij rekening te houden met dat wat je persoonlijke verlangens zijn als ondernemer. Doe je dit, dan zal je bedrijf niet alleen financieel floreren, maar ook jij zal met meer energie en plezier aan het roer staan. Of je nu een ZP’er of een MKB’er bent, íedereen wil graag veel voldoening halen uit het ondernemerschap.

een idee is pas waardevol als je deze concreet maakt

Veel ondernemers lopen over van ideeën over hoe zij hun bedrijf kunnen laten groeien. Het is lastig een keuze te maken welk idee prioriteit moet krijgen. De ideeen zelf zijn vaak niet vergelijkbaar, waardoor

De moeilijkheid zit’m vaak in de dagelijkse praktijk cq waan van de dag en de keuzes die je moet maken voor lange termijn. Het is nogal eens zo dat de lange termijn plannen zorgen voor moeilijke keuzes op korte termijn. >>>HIER NOG IETS SLIMS OVER ZEGGEN korte vs lange termijn

 

Ondernemend. Nieuwsgierig. Creatief.
Commercieel. Luisteraar. Praktisch. Idealist. 
Onconventioneel. Scherp. Verbinder. 

 

Ik help je met

  • het vinden en volgen van de juiste koers

  • jouw ambities als ondernemer vormgeven

  • duidelijke structuur en strategie voor de ontwikkeling van jouw bedrijf

  • doen wat voor je werkt, ondanks andere trends en ontwikkelingen

  • ondernemen op je eigen voorwaarden

  • keuzes maken en stappen zetten

  • opruimen wat je niet meer dient

  • veel energie en plezier te ondernemen

Dat doe ik door naar je te luisteren, met je mee te denken, ideeën aan te dragen.
En handige gereedschappen met je te delen voor meer richting en structuur.
Zodat je creativiteit blijft stromen en je doet waar je energie van krijgt.

Ik ben niet van de snelle tips en tricks, omdat voor mij duurzaam resultaat ontstaat door jezelf te kennen, te begrijpen wat voor je werkt en hoe je jouw ambities realiseert op je eigen wijze. Vanuit rust en vertrouwen.

Meer over mij

Zelf leerde ik in de bekende dertigersdip hoe het is als je succes hebt met de dingen waar je niet van geniet. Dat is op z'n zachtst gezegd niet fijn.

Mijn carrièreladder stond vrij steil tegen een muur die blijkbaar niet de mijne was. Ik klom na mijn studie direct snel omhoog, maar van het uitzicht genoot ik allerminst. Het roer ging om en ik begon opnieuw. Met bijna alles. Zonder de toenmalige liefde van mijn leven. In een nieuwe stad. Met een nieuwe baan. Een schone lei.

Ik switchte van een grote multinational naar een start-up. Daar werd de ondernemer in mij wakker. Wat was het gaaf om zoveel invloed te hebben. Werken aan de hoofdlijnen en ook aan de details in de dagelijkse praktijk. Experimenteren. Ontdekken. Bedenken en doen.

Op mijn pad heb ik ontdekt dat je als mens kaders nodig hebt om gestructureerd te werken en zo je ambities te realiseren. Het Business Model Canvas helpt je hierbij en verbindt alle essentiële elementen, waardoor de losse puzzelstukken een geheel vormen. Met CanvasLab help ik je die structuur en kaders te creëren die jouw helpen een koers te varen die past bij jouw ambities als ondernemer.

Ben jij er aan toe om een nieuwe koers met je bedrijf te gaan varen? Ontdek hoe ik je vanuit CanvasLab kan ondersteunen.