"Maar eigenlijk ben ik geen ondernemer!"
"Ik voel me helemaal geen ondernemer."
"Eigenlijk weet ik niet goed wat ik moet doen, ik doe maar wat."

 

Regelmatig hoor ik mensen dit zeggen als ik met ze praat over het ondernemen. Als ik ze dan verklap dat iedereen ondernemer is, dan kijken ze me raar aan. Ik snap het wel. Het klinkt ook misschien best gek, toch is het zo. 

 

Ondernemen gaat erover dat jij jouw waarde kent, deze bewust inzet in de wereld en hiervoor gewaardeerd wordt.

 

Die waardering is geld als er een factuur gestuurd wordt. maar het kan ook zijn dat iemand je waardeert door je in zijn/haar netwerk te introduceren, of door je een goed gevoel te geven door een compliment te geven. Dat laatste kennen we veel in de sfeer van familie en vriendschap. Het netwerk is meer een zakelijkere aangelegenheid, en dat eerste is uiteraard puur zakelijk. 

 

Hoe je onderneemt, dát is verschillend. Hoe jij van waarde bent is bepalend op welke manier jij je waarde levert. Vaak hebben we een plaatje in ons hoofd van hoe het hoort en past deze niet met hoe we onszelf zien. Wil je met meer plezier en energie je bedrijf leiden, dan is het tijd om dat plaatje los te laten, mocht je dat nog niet gedaan hebben. Ontdek wat jouw natuurlijke stijl van ondernemen is. Dat begint bij het kennen en gebruiken van je talenten. 

 

Talent gestuurd ondernemen betekent dat jij jouw unieke talenten palet optimaal benut bij het leiden van je bedrijf. Je kent je eigen sterke kanten en gebruikt deze bewust in je ondernemerschap.

 

Ondernemerschap is namelijk maatwerk. Richt je werk, je marketing en andere processen zodanig in dat het in lijn ligt met datgene waar jij plezier aan beleefd én wat je goed kunt. 

 

Als jij je talent aan het werk zet, ga je meer ontspannen ondernemen. Je krijgt energie van de dingen die je doet. Je doet het met plezier én het levert resultaat. 

 

Misschien heb je al vaker nagedacht over je talenten. Misschien is het de eerste keer dat je hier bij stil staat. Ik nodig je in beide gevallen van harte uit om het e-book Zet je talent aan het werk (PDF) te downloaden. Ontdek hoe jij jouw talenten onderzoekt en hoe je die inzet in je ondernemerschap.