Vanuit ontspanning maak je de beste keuzes

 

Vanuit ontspanning maak je de beste keuzes. Juist omdat je dán de subtiele signalen van je lichaam kan oppikken. Hoe is dat bij jou? Ben je vaak gespannen? Vind je het moeilijk om écht rust te vinden?

Dan is het namelijk tijd om anders naar je huidige situatie te kijken. Dus niet alleen maar: wekelijks een sauna boeken om je werkstress van je af te laten glijden. Maar ook: je werk onder de loep nemen.

 
 

DE BOODSCHAP LEREN VERSTAAN

Ik geloof dat het belangrijk is, dat je de boodschap van wat er werkelijk speelt, leert te verstaan. En dat hoofdpijn, stress of gedoe op je werk, meer vraagt dan ‘brandjes blussen’ met paracetamol of saunabezoekjes.

Jouw ‘zijn’ is opgebouwd uit fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel bewustzijn. Hoe meer deze lagen in balans zijn, des te meer rust je voelt.

 
 

DE ONTSPANNING ONTSTAAT ALS JE MEER IN BALANS BENT

Wat speelt er? Wat is uit balans, waardoor stress en hoofdpijn ontstaan? Op fysiek niveau, letterlijk in je lichaam: hoe voed jij jezelf? Je eten, maar ook je spierkracht en conditie. Geef je je lichaam datgene wat het nodig heeft, om optimaal te kunnen functioneren? En op emotioneel niveau? Welke gevoelens zijn er, maar kun je misschien niet ‘het hoofd bieden’? Hoe gaat het op mentaal vlak met je? En op spiritueel gebied? Voel je je verbonden met je werk, met de mensen om je heen? In hoeverre raak je vervuld van datgene wat je dagelijks doet?

 
 

Als je luistert naar de subtiele signalen van je lichaam, dan ga je soepeler om met de uitdagingen in je leven.

 
 

Voel je teveel stress? Pieker je je suf? Lukt het je maar niet te genieten van je succes? Dan ben je al flink voorbij de subtiele signalen. De signalen die aangeven dat je dingen doet, die niet in lijn liggen met wie je in essentie bent. En dan is ‘even gaan ontspannen’ een haast onmogelijke opdracht.

 
 

MAAK TIJD VRIJ OM TE HERIJKEN

Lijkt de balans zoek? Dan is het tijd om te herijken en jezelf onder de loep te nemen. Hoewel je werk en privé misschien graag gescheiden houdt, neem je jezelf altijd mee, ongeacht de situatie. Ik ben daarom voorstander van een ontdekkingstocht. Op zoek naar de ware aard van jouw onrust, stress of hoofdpijn. Want vaak speelt er dan iets, dat op meerdere lagen zorgt voor verstoring, waardoor ontspannen moeilijk is of zelfs niet meer lukt.

 
 

DE OPLOSSING IS NIET HARDER WERKEN, JUIST NIET

Ga niet harder werken, want het heeft geen nut als je op een verkeerd spoor zit. Juist dan is het tijd om te vertragen en te verstillen. Om de teugels te laten vieren en waar te nemen wat er allemaal speelt. Als mijn klanten voor het eerst bij mij komen, komt er vaak een waterval aan verhalen, waar ze zelf geen touw aan vast kunnen knopen. Van de hak-op-de-tak vertellen ze, en ik laat ze. Want álle informatie is belangrijk. Ik zie dat deze losse verhalen een duidelijk geheel vormen en weergeven welk onderliggend patroon er speelt.

 
 

ONTSPANNING ALS STRATEGIE VOOR DE JUISTE KEUZES

Ik zet me in voor een wereld, waarin we niet gaan voor harder werken, maar voor bewuster kiezen. Waar je de ruimte ervaart om te vertragen en te verstillen om tot de juiste keuze te komen. Ik leer ondernemers aan te voelen, wanneer het tijd is om gas te geven én wanneer niet. En laat ze het belang zien van je minder laten leiden door cijfers, kalenders en druk van buitenaf. Omdat het key is, om in goed contact met jezelf te staan, met je bedrijf en de markt waarin je opereert.

Niet meer hollen of stilstaan, maar ondernemen vanuit flow. Vertragen en versnellen, precies op het juiste moment. Het ondernemerschap geeft je dan energie en plezier. Niet meer trappen in de valkuil van druk, stress en hard werken. Maar gerichte aandacht voor je energie en wat je lichaam je te vertellen heeft.

 
 

"De tijd die je neemt, is tijd die je iets teruggeeft.
Wie stilte zoekt, vindt wat is verloren."

 
 

Deze quote komt het uit boek van Mirjam van der Vegt: De Kracht van rust. Daarin deelt ze 8 tegendraadse lessen over werk en het goede leven. Wat mij betreft echt een aanrader als rust niet je daily practice is.

Hoe lukt het jou om te ontspannen? Om de juiste keuzes te maken? Hoe vaak maak jij ruimte om te mijmeren en rustig voor je uit te staren? Even een moment van niets doen, om zo rust in je lijf te brengen. Het is je tijd meer dan waard.

 
 
 

VIND JE BOVENSTAAND STUK INTERESSANT?
DIT IS DE NIEUWSTE INSPIRATIE:

 
Heleen Moes

Ondernemerscoach met oog voor ziel & zakelijkheid. Voor zakelijke vraagstukken die je persoonlijk raken.

https://heleenmoes.nl/
Vorige
Vorige

Durf jij ten volle te kiezen voor je verlangen?

Volgende
Volgende

Je emoties zorgen voor beweging en voorkomen dat je vastloopt