Durf jij ten volle te kiezen voor je verlangen?

 
Ondernemerscoach

Zomaar opeens was het er. Vorige week. Na een 4-daagse training die veel bij me in beweging bracht. Het verlangen om in december van de radar te verdwijnen.

Ik voelde dat ik ruimte nodig had. Ruimte om te ontdekken waar mijn inzichten me op zakelijk gebied gaan brengen.

 

Volop aandacht voor mijn verlangen

Ik beloofde mezelf geen nieuwe klanten aan te nemen en alleen huidige klanten te ontmoeten. Even ‘de stop erop’, om zo volop tijd en aandacht te geven aan mijn verlangen. Het was bijzonder wat er daarna gebeurde. Enerzijds voelde ik het verlangen om me helemaal terug te trekken uit het sociale leven. Me echt even op te sluiten (dus nog een flinke stap verder te gaan). 

‘Hard werken’

Anderzijds kwam er iets anders op gang. Een bekend iets. Gedachten zoals ‘nog even dit doen, vóór je kunt gaan’. Een to do-lijst die zich vulde. Kortom: de druk om ‘hard te werken’ nam toe. Je kent die misschien wel? Van als je op vakantie gaat. Voor je vakantie lijkt het alsof je het veel drukker hebt. Door de druk van ‘straks ben ik er niet’ lijkt ineens ‘alles nu nog even’ te moeten. Een bijzonder fenomeen vind ik het.

Hierdoor ontstond bij mij de vraag: hoe wil ik hiermee omgaan?

Want ik was nog bezig met een nieuwsbrief die er bijna uit kon. Ik had nog social media-posts, die ik wilde afronden. Er liepen een paar leads die ik wilde bellen om te ontdekken of mijn voorstel goed geland was. Én of we samen gingen werken. Voor ik het wist, plande ik de maand december vol met dingen die zeker nuttig waren, maar niet nodig voor wat ik ten diepste wilde.

Bizar. 
Ik wilde niets, en ineens was er druk. 
En haast.

Ik kan toch niet zomaar de stekker eruit trekken? Ik heb een lopende business. Dat kan toch niet zomaar? Wie zegt me, dat het straks niet meer kost, dan dat het oplevert? Maak ik wel de juiste keuze? Mijn gedachten buitelden over elkaar heen.

Het grote niets

Het is een bekend patroon. Voor mij. En misschien ook wel voor jou? Want het grote niets is gaaf. Máár: ook overweldigend. En dan is het fijn om ‘dingen te doen’ in plaats van ‘te zijn’ in het niets. Whoeiii. Is het herkenbaar? Iets doen, geeft een beter gevoel dan niets doen. Niets doen en vertrouwen, dat het juiste gebeurt, vraagt veel meer van je, dan rennen en vliegen in het oude.

Ik werd me dat bewust en koos dat patroon te doorbreken.
Ik kies voor een vette streep. Dit is mijn laatste volle werkweek van 2021 geweest. 

Juiste voedingsbodem

Ik rond het noodzakelijke af. De flarden van to do’s die kunnen wachten laat ik lekker gaan. Want druk. Haast. Het is een dynamiek van gemis, tekort en verkramping. En dat is zelden … eigenlijk nooit … een juiste voedingsbodem voor ontwikkeling, voor transformatie.

Waarom deel ik mijn innerlijke proces met je? Deels om je te laten weten, dat ik even van de radar verdwijn en hiermee het ritme in contact verbreek. Misschien is dit het eerste bericht dat je van me leest. Voel je dan zeker welkom: ik ontmoet je graag op een later moment. Misschien volg je me al langer? Ik hou van zorgvuldigheid en vind het belangrijk om op een fijne manier contact met je te onderhouden. Daar hoort openheid voor mij bij. Dit is een vorm daarvan.

Verantwoordelijkheid voor je verlangen

En het andere deel, waarom ik mijn keuze met je deel, is omdat ik je wil uitnodigen. Uitnodigen om contact te maken met jouw eigen diepe verlangen. Met dat wat je heel graag wil, maar je nu nog niet voldoende de ruimte geeft. Ik nodig je uit om stil te staan bij jouw patroon rondom je verlangen. Hóe neem je verantwoordelijkheid voor dit verlangen? Wat zegt dit over wie je kiest te zijn? Wat wil je? En hoe handel je daarnaar?

De winter is een tijd om naar binnen te keren. Om contact te maken met dat wat je ten diepste drijft. Hoe beter dit contact, des te soepeler beweeg je, met veel energie en plezier door je werk en je leven. Ook in al de andere seizoenen. 

Er is geen eindstreep

Seizoenen gaan in cycli. Daarom heeft nu even een zakelijke sprint trekken om de omzetcijfers voor dit jaar nog een zetje te geven, geen zin. Net zoals: nog even de druk erop om flink te scoren voor de kerst. Er is geen eindstreep. Er is alleen een cyclus. En er is een juist moment voor álles. Een juist moment om patronen te doorbreken. Een juist moment om nog even vast te houden aan het bekende, als dat beter voelt. Geef én gun jezelf de ruimte om de juiste keuzes te maken. 

Voor mij is het tijd om me terug te trekken en te ontdekken wat de inzichten uit de training me gaan brengen. Ik ben er in 2022 weer.

Ik wens je veel goeds in december en in deze winter. Dat je mag ontdekken wat belangrijk voor je is en kunt doen waar je naar verlangt. Ik ontmoet je graag weer in het nieuwe jaar.

 
 
 

TOCH NOG EVEN VERDER LEZEN?
DIT IS DE NIEUWSTE INSPIRATIE:

 
Heleen Moes

Ondernemerscoach met oog voor ziel & zakelijkheid. Voor zakelijke vraagstukken die je persoonlijk raken.

https://heleenmoes.nl/
Vorige
Vorige

Wat bescherm je door (nog) niet te kiezen?

Volgende
Volgende

Vanuit ontspanning maak je de beste keuzes