Forceren brengt je verder van huis, ontspanning is wat je nodig hebt

 

‘Forceer niet.’ In het boek ‘De Tao van leiderschap’ staat het op bladzijde 133. Al lange tijd is dit zoveel als mogelijk mijn eigen manier van vooruitgang: niet forceren, maar ‘mijn stroom’ volgen. Voor sommigen klinkt het heel vaag. En voor anderen is de manier waarop ik zoveel mogelijk door het leven beweeg interessant.

Dat ontspannen door het leven bewegen, dat werd me niet met de paplepel ingegoten. Zeer zeker niet. Iedereen heeft levenslessen te leren. Ook die van mij zijn niet mals. En dat is oké. Heel oké zelfs.

Terug naar de Tao. Ik vind het fascinerend hoe deze natuurfilosofie me ondersteunt in mijn eigen groeiprocessen. En leergierig als ik ben, verdiep ik me er steeds meer en meer in. En ik verbaas me: waarom hoor ik hier zo weinig over in ondernemersland? Ook daar kan de Tao van onschatbare waarde zijn.

 

WAAROM HOOR IK HIER ZO WEINIG OVER IN ONDERNEMERSLAND?

 


JE DENKEN ‘OP TE REKKEN’

Mij ondersteunt het me om mijn eigen pad te bewandelen. Zoveel als mogelijk mijn werk en mijn leven op een natuurlijke manier te laten ontvouwen. Tao ‘doe’ je niet, Tao ‘is’, als je het mij vraagt. En daarmee doe ik het direct weer veel te kort. Want zodra je Tao wilt vangen in woorden en constructen, dan grijp je mis.

Het is supermateriaal om avonden over te mijmeren bij een haardvuurtje, kan ik je vertellen. En óók om er ondernemers in je coachpraktijk mee uit te dagen hun manier van denken ‘op te rekken’. Met als resultaat: nieuwe perspectieven. Meer beweging, bewustzijn en daarmee vooruitgang.

Het boek ‘De Tao van leiderschap, strategieën voor de nieuwe tijd’ geeft je onder andere het volgende:

“Leid met dezelfde omzichtigheid als waarmee je een visje bakt.
Laat het proces zoveel mogelijk op zijn beloop. 

Als je dingen forceert, wek je krachten op waarvoor de tijd nog niet rijp is, en speel je gevaarlijk spel. Emoties die niets met het moment te maken hebben kunnen dan de kop op steken. Er kunnen dan ongecontroleerde en duistere energieën vrijkomen die, als reactie op dit forceren, tot een uitbarsting komen en zich richten op alles wat op hun weg komt. 

Deze krachten zijn reëel en sluimeren binnen iedereen. Forceer echter niet. Laat ze tevoorschijn komen als de tijd daarvoor rijp is.

Als onderhuidse irritaties en gevoelens vanzelf omhoogkomen, lossen ze ook vanzelf weer op. Ze hebben dan geen schadelijke uitwerking en verschillen dan niet van normale gedachten en gevoelens.

Alle energieën ontstaan, formeren zich en groeien op natuurlijke wijze om later weer spontaan tot ontbinding over te gaan.”

Wat ik zie, is dat de meeste ondernemers vastlopen, op de momenten dat ze iets forceren. Momenten waarop er verwachtingen zijn, er veel ‘doen’ aanwezig is en relatief weinig ‘zijn’.' En dat is zonde, want forceren zorgt ervoor dat jouw natuurlijke flow verdwijnt. Als sneeuw voor de zon. Terwijl je juist op je best bent vanuit flow. Je dan floreert. 

 
 

ANDERE MANIER VAN ‘ONDERNEMEN’

En daarom ondersteun ik je met liefde en plezier om je meest natuurlijke beweging te maken. Ik help je vertrouwen te vinden in jouw eigen stroom, zodat je op een prettige manier vooruit komt in het ondernemerschap. En daarmee tegelijkertijd in je leven.

Wil je je weer bevlogen voelen en met veel energie en plezier je succes halen?

 

Dus mocht je klaar zijn met ‘het harde werken’ en nieuwsgierig zijn naar een meer ‘ontspannen houding’ in het ondernemerschap? Wil je je weer bevlogen voelen en met veel energie en plezier je succes halen? Je bent van harte welkom. Ik zie ernaar uit je te begeleiden naar een andere manier van ‘ondernemen’.

 
 
 
 

WIL JE TOCH NOG EVEN VERDER LEZEN?
DIT IS DE NIEUWSTE INSPIRATIE:

 
Heleen Moes

Ondernemerscoach met oog voor ziel & zakelijkheid. Voor zakelijke vraagstukken die je persoonlijk raken.

https://heleenmoes.nl/
Vorige
Vorige

In 6 vragen van frustratie naar flow als ondernemer - inclusief verhelderende downloads

Volgende
Volgende

Online quotes inspirerend?! Niet perse!