Ken je deze: weerstand tegen de weerstand?

 

Ken je ’m? De weerstand tegen de weerstand? Je niet rot willen voelen? Weten dat je tegen iets aanhikt, weten dat weerstand ‘de weg’ soms is.

En je tóch liever je kop in het zand steekt. Wegkijken. Onderdrukken. En ondertussen komt er steeds minder uit je handen. Je frustratie viert hoogtij en je lontje wordt steeds korter.

There is only
one way to get out,
get in.

 

Wanneer je gedoe, frustratie, verdriet of onmacht niet wil voelen, dan blijft het net zo lang aan je deur kloppen, totdat je het wél doet. Het komt in verschillende gedaanten steeds terug.

 

En het gaat ook steeds harder tegen je tekeer. De impact van het vermijden en verdrukken wordt steeds groter. In het moment zelf, want onderdrukken geeft steeds minder ruimte voor wat je wél wilt. En op de langere termijn raak je moe, lusteloos en verdwijnt de glans van het ondernemen.

 

‘Negatieve gevoelens’ kunnen voelen, doorleven en doorstaan, maakt je veerkrachtig en is één van de fundamenten voor langetermijnflow.

Het helpt je meer flow te vinden in de waan van de dag. Want, en dat is het vreemde hieraan: ín die gevoelens zitten superwaardevolle boodschappen. Het zijn signalen, dat je bijvoorbeeld níet je waarden trouw bent (gebleven), dat je niet je intuïtie hebt durven volgen en toont je misschien wel welke richting voor jou ‘de juiste’ is.

Wanneer ik ondernemers begeleid in het durven toelaten van ‘dat wat ze het liefste weg willen’, ontdekken ze laag voor laag nieuwe dingen. Ontdekkingen over zichzelf, over hoe ze zich verhouden tot de wereld om hen heen, tot hun klanten, hun collega’s en ook de thuissituatie komt vaak aan bod.

WAT WEL ÉN WAT NIET KLOPT

Het afpellen van wat er speelt werkt bevrijdend en voedend tegelijk. Wanneer we durven voelen wat er te voelen valt. Als we durven te ervaren wat er in onszelf om aandacht vraagt. Het voedende zit erin dat je ontdekt wat belangrijk voor je is. Dat je keer op keer meer helder krijgt wat wel én wat niet voor je klopt. Het lukt je steeds beter, te kiezen voor dat wat je verder brengt. Wat jouw groei en ontwikkeling stimuleert.

Wanneer je wilt leren die weerstand tegen de weerstand ‘aan te kijken’, dan ben je van harte welkom in het ‘ziel & zakelijk-jaartraject’. Je leert hier hoe je ‘keer op keer’ kunt kiezen om op onderzoek te gaan. Om te voelen wat er te voelen valt en hierdoor je veerkracht en flow versterkt en verstevigt.

TUSSEN SUPERGAAF EN SUPERSHIT

Het is geen quick fix, het is geen ‘oh dat doe ik ff’. Het is wél jezelf leren kennen, in alle kleuren die het ondernemerschap rijk is. Jezelf ontmoeten in het donkere én het lichte. En jezelf kunnen ondersteunen te bewegen tussen de uitersten van supergaaf en supershit. Om zo je eigen stroom te vinden, (meer) trouw te worden aan wie je bent en wat voor je werkt, en zo met veel meer energie en plezier te ondernemen.

Tijdens de ondernemerscoaching leer je oa over jouw eigen dynamieken van wegkijken, aankijken, doorvoelen en doorleven. Hoe beter je weet wat ‘jouw ding’ is, hoe sneller je dat signaleert én hoe sneller je de groeikans, óók in de ‘negatieve’ gevoelens, ontdekt.

 
 
 

WIL JE TOCH NOG EVEN VERDER LEZEN?
DIT IS DE NIEUWSTE INSPIRATIE:

 
Heleen Moes

Ondernemerscoach met oog voor ziel & zakelijkheid. Voor zakelijke vraagstukken die je persoonlijk raken.

https://heleenmoes.nl/
Vorige
Vorige

Zakelijk groeien op een natuurlijke en dus ontspannen wijze? Jazeker…!

Volgende
Volgende

Vind de groeikans in onverwachte situaties