Rust, en rap een beetje. Dat zou fijn zijn.

 

Vanuit ontspanning maken we de beste keuzes. Maar wat doe je, als ontspannen moeilijk voor je is? Wat als je dagelijks onder druk staat?

Dan klinkt ‘ontspannen keuzes maken’ als Chinees. En even de knop omdraaien… ‘en húp ontspannen ben je’, gaat niet. Toch? Of wel?

Shortcut voor ontspanning

Já toch wel, want ik heb een shortcut. Een ‘knop’ die je helpt te ontspannen, als je het zelf niet kunt. En ik ga hem zo ook met jou delen.
Belangrijk hierbij te vertellen, is dat ik niet geloof in short cuts, for the long run. Ja, een paracetamol is fijn als je hoofdpijn hebt. Maar als je frequent hoofdpijn hebt, dan is het beter om verder te kijken dan een pilletje.

Diepe ontspanning op afroep

Mijn shortcut naar diepe ontspanning, is Yoga Nidra. Dit is de meest eenvoudige manier om ten diepste te ontspannen. Het laat je ontspannen zo diep als je diepste slaap. En nee, het gaat niet over moeilijke houdingen op een yogamat. Juist niet. Je hoeft alleen te liggen en te luisteren naar een meditatie. That’s it.

‘Too good to be true’, right? Dat vond ik zelf ook. Daarom heb ik voor alle ins en outs een training gevolgd bij de grootste Yoga Nidra club in Nederland: House of Deeprelax. Alle ‘highlights’ over Yoga Nidra en ons stresssysteem heb ik voor je verzameld in een blog. Zo leer je wat je nodig hebt om werkelijk te ontspannen. En hoe Yoga Nidra je helpt om dagelijks de juiste dingen te doen en je potentieel ten volle te benutten.

In de blog ‘Yoga Nidra is de short cut naar diepe ontspanning’ vind je de ‘highlights’ over Yoga Nidra en hoe het je helpt in relatie tot je stresssysteem.

Yoga Nidra helpt je de signalen te horen

Naast dat Yoga Nidra je een fijn gevoel van ontspanning geeft, is het zoveel meer. Door regelmatig lange sessies in te plannen, merk je dat je systeem in basis rustiger wordt. Je ervaart minder stress, drukte of gedoe. En als er wel gedoe is, kun je dat beter ‘het hoofd bieden’. Doordat er ruimte in je systeem is, om mee te veren met dat wat er is. Het ‘korte lontje’ niet meer zo kort is. En je je energieker voelt en meer plezier hebt in wat je doet.

Zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau maak je ‘als vanzelf’ betere keuzes. Na verloop van tijd sta je meer in contact met je lichaam en ‘hoor’ je sneller de signalen die het je geeft. Dus: Yoga Nidra kan IN het moment ÉN op de lange termijn veel voor je betekenen.


Passief je bewustzijn vergroten

Eerder deelde ik over je nature zone. Ik schreef over waarom die belangrijker is dan je comfort zone. Ik gaf ook aan hoe je je nature zone vergroot via je verlangen en je bewustzijn. Yoga Nidra is een passieve manier om je bewustzijn te vergroten. Het maakt ruimte in je hoofd, haalt de ruis weg, zodat je makkelijker tot de essentie, je nature zone, komt. Relaxed toch?!

The art of non-doing

Het mooie is dat Yoga Nidra je helpt weer terug bij je ware essentie te komen. Los van conditioneringen. Los van je geschiedenis. Los van de verhalen die je jezelf vertelt. Wij (in het westen) ‘doen’ nogal graag, het geeft je het gevoel dat je ‘goed bezig bent’. Terwijl vaker ‘niets doen’ juist beter is.

Yoga Nidra is één van de meest fantastische tools die je helpt je verbinding met je ware essentie te vinden. Daar waar bevlogenheid uit ontstaat.

So spread your wings!
And spread these words!


Ken je iemand met veel stress? Deel deze nieuwsbrief gerust met andere ondernemers, je vrienden of met familie. Of misschien is dit wel een geweldige tool voor jezelf? En heb je vragen, laat het me weten. Met alle liefde en plezier help ik je op weg naar meer bevlogenheid in jouw ondernemerschap.

 
 
 

WIL JE TOCH NOG EVEN VERDER LEZEN?
DIT IS DE NIEUWSTE INSPIRATIE:

 
Heleen Moes

Ondernemerscoach met oog voor ziel & zakelijkheid. Voor zakelijke vraagstukken die je persoonlijk raken.

https://heleenmoes.nl/
Vorige
Vorige

De shortcut uit je piekermind

Volgende
Volgende

Yoga Nidra is een shortcut naar diepe ontspanning voor ondernemers