Zakelijk succes, zonder plan?!

 

Ik verhuisde begin februari met mijn praktijk van een creatief broeinest naar een chique kantoorvilla. Dit hele proces ging zonder enig business plan, maar volledig vanuit flow. Super fijn. Dat moet gevierd worden!

‘Heleen, wanneer vier je je feestje?’

Mensen om mij heen vroegen het aan me, nadat ik verhuisde eerder dit jaar.

Ze zagen dat mijn verhuizing weer een volgende grote stap in het ondernemen was. En dat vonden ze wel een feestje waard. ‘Waarom doe je geen housewarming?’, hoorde ik.

Ik snap het.
En ik doe het niet.

Maar je moet toch wel je successen vieren?
Ow zeker. Maar wel op mijn eigen manier. 


En voor mij, is dat in stilte. Bijvoorbeeld als ik alleen op mijn nieuwe kantoor ben. Als ik pianomuziek laat klinken, het pand verder muisstil is en ik rondkijk. De ruimte in me opneem. Voel wat het met me doet. De film van de hele ontwikkeling naar de nieuwe plek eventjes terugdraai. Dan ga ik terug naar nog maar een paar maanden geleden.

 
 

‘MEER VRIJE BEWEEGRUIMTE’

Want in september voelde ik het verlangen naar ‘meer vrije beweegruimte’. Het was grappig, want dat ging eigenlijk niet eens direct over een andere werkplek. De beweging was toen meer: ‘anders werken’ met mijn klanten.

En daardoor kwam er een proces op gang, de flow was duidelijk voelbaar en 5 maanden later was de verhuizing een feit. Synchroniciteit vierde hoogtij in het proces.

 
 

DE VERHUIZING IS EEN MEGASTAP VOOR ME GEWEEST

Want de ruimte is van een totaal andere orde. Ik ging van een creatief broeinest naar een sjieke villa. Van 16 m2 naar ruim 40 m2. Voor mij alleen. En voor wie ik er graag ontvang. Ik had er ideeën over, over hoe ik ‘in de nieuwe ruimte’ de volgende groeifase van mijn bedrijf zou vormgeven. Maar er ontstond een totaal andere beweging.

 
 

HET WORDT EEN TOTALE METAMORFOSE

Fascinerend blijft het. Verrassend ook. Ondanks dat ik weet hoe flow ‘werkt’, ging toch ook deze ontwikkeling alle plannen en planningen te buiten. Want in de slipstream van de verhuizing gaat ‘ineens’ mijn hele bedrijf door een metamorfose. Nu nog voornamelijk aan de achterkant. Maar mondjesmaat, daar waar het past, komt het al gewoon naar buiten.

Een scherper ‘merkverhaal’. 
Een doorontwikkeling van de huisstijl. 
Een nieuwe site. 
Een nieuwe vibe die mijn creatiekracht stimuleert.

 
 

NIEUW NIEUW NIEUW
EN TOCH NOG STEEDS O ZO MIJ

Als het stroomt, dan stroomt het. Niet tegenhouden. Laten gaan. Voelen dat het klopt. Me eraan over geven. Bewust en aandachtig aanwezig. In verbinding met mijn binnenwereld én met mijn buitenwereld. Soms ik voorop, en soms mijn bedrijf, dat mij weer uitdaagt een stap te zetten.

Ik ben klaar voor de volgende ondernemersfase. 

En jij?

 
 
 

WIL JE TOCH NOG EVEN VERDER LEZEN?
DIT IS DE NIEUWSTE INSPIRATIE:

 
Heleen Moes

Ondernemerscoach met oog voor ziel & zakelijkheid. Voor zakelijke vraagstukken die je persoonlijk raken.

https://heleenmoes.nl/
Vorige
Vorige

Online quotes inspirerend?! Niet perse!

Volgende
Volgende

Een frisse kijk op belemmerende overtuigingen